Italien
Italien
Italien
Vinturer
Vinturer
Vinturer
GourmetTravel
GourmetTravel
GourmetTravel
HEM / I Cacciagalli
I Cacciagalli ligger i orten Teano i provinsen Caserta i regionen Kampanien.
Mario Basco och Diana Iannaccone driver vingåren sedan 2006. Produktionen sker med amfora.
Amforavin Vin som produceras i amforakärl (av lera eller terrakotta) finns idag i många vinkällare i Italien. En metod att göra vin som fanns för bortåt 6000 år sedan i Georgien.
Att lagra vin i tankar av rostfritt stål sker i en syrefri miljö. Vinet får inga tillägg av andra smaker. Ett annat vanligt sätt är att lagra vin i kärl av ek. I den miljön kan syre få kontakt med vinsaften och träet kan även påverka doft och smak hos vinet. Därför bli produktion av vin i amfora en variant till ek och stål.
Prova:
Phos Rosso Aglianico 100%
Sphaeranera Rosso Pallagrello Nero 100%
Aorivola Bianco Falanghina 100%
Mille Rosso Piedirosso, Aglianico, Pallagrello Nero
Zagreo Bianco Fiano 100%
Pellerosa Rosso Aglianico 100%