Italien
Italien
Italien
Vinturer
Vinturer
Vinturer
GourmetTravel
GourmetTravel
GourmetTravel
HEM / Manaresi
I området Colli Bolognesi på höjden Bella Vista möter du vingården Manaresi som idag producerar bortåt 50000 flaskor om året.
Manaresi ligger i orten Zola Predosa strax utanför staden Bologna.
Foto: Luca Merisio
Pignoletto är utmärkt som aperitif, det är fruktigt, elegant och lätt. Perfekt till smårätter gjorda på fisk, grönsaker, ägg och bröd som tigelle.
Passar många maträtter, särskilt bra med vitt kött och unga ostar.
Pignoletto dricks ungt. Öppna flaskan just innan vinet ska drickas. Serveras vid 8° - 10°C.
Pignoletto är idag namnet på en levande druva som ger utmärkta och exklusiva viner. Kallas ofta för ”King of the Colli Bolognesi.”
Redan under antiken kände man till Pignoletto. Och sedan 1653 vet man att druvan Pignolo odlades på kullarna i provinsen Bologna, på Colli Bolognesi som idag är ett område typ DOC.
Prova och njut:
Pignoletto Frizzante, 100% Pignoletto Colli Bolognesi doc
Classico Pignoletto, 100% Pignoletto, Colli Bolognesi doc
Duesettanta, Pignoletto (30%), Sauvignon Blanc (35%) och Chardonnay (35%)